Uukuniemi-seura ry

Rakkaudesta rajan halkomaan pitäjään

Kuvasarjalistaan


Uukuniemi-juhlat 2013

Juhlaviikonloppu kokosi Uukuniemen ystävät kirkonmäelle
Uukuniemi-seura järjesti 61. Uukuniemi-juhlat 29. - 30.6. 2013 Parikkalan kunnan Uukuniemen kirkonmäellä. Juhlat olivat jälleen entisten ja nykyisten asukkaiden jälleennäkemis- ja perinnejuhla, jonka osanottajamäärä oli järjestäjien odotusten mukainen. Molempina juhlapäivinä vieraita oli useita satoja.
Erityispiirteensä tämänvuotisille juhlille antoi laajan Berg-suvun sukutapaaminen. Lauantaina kirkossa pidettiin Berg-suvun sukujuhla, jossa julkaistiin Berg-suvun sukututkimus. Sukututkimuksen on tehnyt opetusneuvos Anja Kukkonen, joka on julkaissut jo aiemmin monta laajaa tutkimusta uukuniemeläisistä suvuista. Kulttuuriosuudessa kuultiin suvun edustajien taidokkaita musiikkiesityksiä. Suvun vanhimmat Kalevi Siitonen ja Erkki Suppola kertoivat muistoja suvun vaiheista. Sukujuhlan päätössanoissa nykyinen Suurentuvan emäntä Maaret Berg-Tynkkynen kertoi sukujuurten ja kotiseudun merkityksestä nuorelle sukupolvelle.
Uukuniemi-juhla noudatti perinteistä ohjelmarunkoa. Lauantaipäivä huipentui ehtoolliskirkkoon, jossa puhui lääninrovasti Erkki Lemetyinen.
Harri Kylliäinen esitelmöi Pitäjäntuvassa aiheesta Asekätkentä Suomessa 1944 -1945.

Juhline päätapahtuma alkoi sunnuntaina 1.7. kello 10.00 jumalanpalveluksella, jossa saarnasi Lauritsalan kirkkoherra Pentti Berg. Juhla jatkui kunniakäynnillä sankarihaudoilla. Puheen piti fil. maisteri Katja Kandolin.
Sunnuntain pääjuhlan juhlapuheen piti europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen.
Hän korosti oman historian tuntemuksen lisäksi yhteistoiminnan merkitystä sekä Suomessa että maailmassa. Hän kertoi myös omat lapsuusmuistonsa Uukuniemen maisemista ja syntymäpaikastaan Parikkalasta. Musiikkiohjelmasta vastasivat Aivinat, Holien perheyhtye ja Petri Tiainen.

Pääjuhlassa jaettiin Uukuniemi mielessäni -kirjoitus- ja piirustuskilpailujen pääpalkinnot.

Kirjoituskilpailu: Uukuniemi mielessäni

Kirjoituskilpailuun lähetettiin sekä proosatekstejä että runoja. Lisäksi tuli arvokasta muistitietoa kertovia tallenteita, joista seura saa lisätietoa arkistoihinsa.
Kirjoittajien vanhimmat tekstit kertoivat elämästä ennen sotia ja tuoreimmat mummolakäynneistä, nykypäivän lomanvietosta ja yhteydestä karjalaiseen luontoon. Nuorin kirjoittaja oli 11-vuotias ja vanhin 87-vuotias. Raati jakoi pääpalkinnon kahden kirjoittajan kesken. Nimimerkki Lehdokin proosatekstin Suitsan suvet kirjoittaja on Eeva Pihlasvaara Savonlinnasta ja nimimerkki Maalaistyttö -runon Haaveista totta kirjoittaja on Katri Levänen Jyväskylästä. Molemmat saavat tablettitietokoneet.
Raati jakoi lisäksi kunniamaininnan nimimerkki Metsätähden ansiokkaalle työlle Lauloimme puissa kuin linnut. Kirjoittaja on 89-vuotias Judit Hirvonen os. Liukkonen Kuopiosta. Työssä kuvataan taitavasti Uukuniemen elämää ennen sota-aikaa Parikan orpokodissa ja Parikan kylässä. Muut kirjoituskilpailun osanottajat saavat juhlan jälkeen postitse kirjapalkinnon. Töitä julkaistaan myöhemmin koottavassa julkaisussa

Piirustuskilpailu Kiva paikka Uukuniemellä

Piirtäjien kivoja paikkoja olivat mm. oma koti ja piha, mökkiranta, Uukuniemen kirkko, Kummun koulu ja Matin kioski.

Piirustuskilpailun vanhempien sarjan 9–16-vuotiaat pääpalkinnon sai 15-vuotias Satu Tienari Helsingistä työllään näkymä Suitsan rajasaareen. Piirustuskilpailun nuorempien sarjan pääpalkinnon sai Kerttu Tiainen Uukuniemeltä järvimaisematyöllään. Palkinnot ovat tabettitietokoneet. Työt olivat näytteillä Uukuniemi-juhlilla. Muut osallistujat saivat kaikki kunniamaininnan ja tavarapalkinnon, sillä kaikki lasten työt olivat omalla tavallaan kiinnostavia kuvia kivoista paikoista Uukuniemellä.

Kirjoituskilpailun raatiin kuuluivat Esa Ikonen, pj., Anja Kukkonen, Jouni Suppola, Petri Tiainen ja Riitta Katko. Piirustuskilpailun raatiin kuuluivat Esa Ikonen, pj., Jouni Suppola ja Riitta Katko. Molempien raatien jäsenet työskentelivät puolueettomasti, eivätkä tienneet tekijöitä ennen kuin päätökset oli tehty. Seura kiittää Suomen Kulttuurirahastoa ja Uukuniemen Osuuspankkia.

Uukuniemi-seuran vuosikokous 29.6.2013
Uukuniemi-seuran vuosikokous pidettiin lauantaina Pitäjäntuvan piha-alueella. Kokouksessa hyväksyttiin vuoden 2012 tilit ja toimintakertomus sekä vuoden 2013 toimintasuunnitelma ja talousarvio. Uutuutena otettiin käyttöön hallituksen valmistelema yhdistyksen palkitsemissuunnitelma.
Hallitus 1.1.2014 alkaen

Seuran uudeksi puheenjohtajaksi ensi toimintavuoden alusta valittiin kirkkoherra Erkki Lemetyinen.
varapuheenjohtaja: Esa Ikonen

Hallituksen varsinaiset jäsenet:
Riitta Katko
Harri Kylliäinen
Jouko Sihvonen
Jouni Suppola
Petri Tiainen
Varpu Vauhkonen

Hallituksen varajäsenet:
Leena Berg
Sakari Hämäläinen
Anne Tiitta

Kokouksen aluksi muistettiin ansioituneita seurassa toimineita Karjala-liiton myöntämillä hopeisilla ansiomerkeillä. Merkit saivat Pekka Hoikka, Sakari Hämäläinen, Esa Ikonen, Eila Pennanen, Oiva Pöllänen, Sinikka Rantanen ja Jouko Sihvonen. Äskettäin tasavuosia täyttäneitä aktiivisia toimijoita Pekka Hoikkaa ja Veikko Ainalaa muistettiin paikkakunnan käsityötaitajan Hilkka Lemisen pellavaliinoin ja villasukin.


Juhlien puheet ovat pdf:nä avattavissa etusivun alalaidassa
Sirpa Pietikäinen


Kuvasarjalistaan

 

 

Ajankohtaista

Kesämatka Hatsina-Novgorod-Viipuri 3.-6.8.2020
Tervetuloa Uukuniemi-seuran ja Vasukkaiden kulttuurimatkalle Hatsina-Novgorod-Viipuri 3.-6.8.2020 Ohjelma ja ilmoittautumistiedot etusivun Lue lisää...
- - - - -
Joulupuuro 15.12.2019 klo 15
Tervetuloa Uukuniemi-seuran joulupuurolle 15.12.2019 klo 15 Pitäjäntupaan. Tilaisuus on avoin Lue lisää...
- - - - -
Toritapahtuma 31.7.ja vierailukutsu 1.8.
Uukuniemen kesätorilla kirkonmäellä 31.7. klo 18. Uukuniemi-seura myy kahvia, Lue lisää...
- - - - -
Lisää uutisia

Etusivu | Ajankohtaista | Yhteys | Hallitus | Historia | Liity jäseneksi | Myytävät tuotteet | Säännöt | Kuvia