Uukuniemi-seura ry

Rakkaudesta rajan halkomaan pitäjään

Kuvasarjalistaan


Uukuniemi-juhlat 2012

Uukuniemi-juhlat vietettiin lauantaina 30.6. – sunnuntaina 1.7. 2012 perinteiseen tapaan Uukuniemen kirkonmäellä. Tänäkin vuonna sää suosi juhlia. Uukuniemi-seura täyttää tänä vuonna 60 vuotta ja lauantai-iltapäivä oli varattu tälle tapahtumalle. Pj. Sakari Hämäläinen toivotti avauspuheessaan juhlaväen tervetulleeksi (kts.puhe etusivulla). Seuran pitkäaikainen sihteeri opetusneuvos Anja Kukkonen oli valmistellut seikkaperäisen katsauksen seuran vuosikymmeniin ja omiin kokemuksiin Helsingin Uukuniemi-osastosta tulleessaan opiskelemaan Helsinkiin (kts.puhe etusivulla). Kyläteeman kylinä olivat Matri, Ristlahti ja Niukkala. Kylien kuvanäyttely oli Pitäjäntuvassa. Riitta Katko esitteli Niukkalaa ja Juha-Pekka Hirvonen Matrin kylää. Pitäjäntuvassa kuultiin Harri Kylliäisen esitelmä Ristlahden taistelu 1941. kokoama näyttely sota-ajan esineistöstä. Lauantain juhlassa julkistettiin seuran 60 v historiikki vuosilta 2002-2012. Historiikkia on tilattavissa seuralta 10 euron hintaan.
Lauantai-iltapäivän musiikista vastasi Petri Tiaisen (kosketinsoittimet) johdolla Sofia Kosonen (viulu) ja Matti Moilanen (sello). Iltapäivän aikana kuultiin mm. Teuvo Pölläsen runoihin sävellettyjä esityksiä.

Seuran vuosikokoukseen osallistui 83 jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin ja vahvistettiin seuran tilit, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma.

Seuran hallituksen kokoonpanosta päätettiin 1.1. 2013 alkaen seuraavasti:

· (vara)puheenjohtajana Ikonen Esa

Hallituksen varsinaiset jäsenet:
· Katko Riitta
· Kylliäinen Harri
· Sihvonen Jouko
· Suppola Jouni
· Tiainen Petri
· Vauhkonen Varpu

Hallituksen varajäsenet:
· Ainala Veikko
· Berg Leena
· Tiitta Anne

Juhlassa luovutettiin Karjalan Liiton pronssiset ansiomerkit ja Uukuniemi-seuran liput seuraaville henkilöille:

Uukuniemi-seuran liput:
· Suutarinen Heikki
· Uimonen Markku

Karjalan Liiton pronssinen ansiomerkki:
· Berg Kalevi
· Lantta Eino
· Pirhonen Maire
· Pöllänen Teuvo
· Suppola Jouni

Sunnuntain juhlajumalanpalveluksen saarnan piti lääninrovasti Erkki Lemetyinen ja liturgin pastori Heli Melanen. Kirkonmenojen jälkeen kokoonnuttiin kunniakäynnille sankarihaudoille, jossa puheen piti Juha-Pekka Hirvonen (kts.puhe etusivulla). Uukuniemi-seuran seppeleen laskivat seuran hallituksen jäsenet Esa Ikonen ja Jouni Suppola ja Parikkalan kunnan ja seurakunnan seppeleen laskivat Sakari Hämäläinen ja Erkki Lemetyinen. Airueina toimivat Sallamari Suppola ja Satu Tiitta. Tilaisuutta juhlisti lippulinna. Tilaisuudessa, kuten myös pääjuhlassa esiintyi Punkaharjun Mieslaulajat johtajanaan kanttori Pentti Tynkkynen.

Pääjuhlan tervehdyspuheen piti Parikkalan kunnanhallituksen pj. Ari Berg ja juhlapuheen elinkeinoministeri Jyri Häkämies (kts.puhe etusivulla). Ministeri avasi myös seuran kunnostamat Pitäjäntuvan ja museon käyttöön.
Yllätysohjelmana kuultii kauhavalaisen Taisto Aholan esittämä laulu "Minä olen Härmän Kankaanpäästä" Petri Tiaisen säestämänä. Lisäksi musiikkiesitysten ja yhteislaulujen lomassa Kirsti Kaijanen esitti kaksi runoa. Päätössanat Uukuniemi-seuran puolesta lausui Jouni Suppola.

Juhla- ym. puheet ovat pdf:nä avattavissa etusivun alalaidassa


Kuvasarjalistaan

 

 

Ajankohtaista

Kesämatka Hatsina-Novgorod-Viipuri 3.-6.8.2020
Tervetuloa Uukuniemi-seuran ja Vasukkaiden kulttuurimatkalle Hatsina-Novgorod-Viipuri 3.-6.8.2020 Ohjelma ja ilmoittautumistiedot etusivun Lue lisää...
- - - - -
Joulupuuro 15.12.2019 klo 15
Tervetuloa Uukuniemi-seuran joulupuurolle 15.12.2019 klo 15 Pitäjäntupaan. Tilaisuus on avoin Lue lisää...
- - - - -
Toritapahtuma 31.7.ja vierailukutsu 1.8.
Uukuniemen kesätorilla kirkonmäellä 31.7. klo 18. Uukuniemi-seura myy kahvia, Lue lisää...
- - - - -
Lisää uutisia

Etusivu | Ajankohtaista | Yhteys | Hallitus | Historia | Liity jäseneksi | Myytävät tuotteet | Säännöt | Kuvia