Uukuniemi-seura ry

Rakkaudesta rajan halkomaan pitäjään

Kuvasarjalistaan


Uukuniemi-juhlat 2010

Uukuniemi-juhlat 3.-4.7.2010

Vuoden 2010 Uukuniemi-juhlat oli rakennettu ”Talvisodasta 70 vuotta” –teeman ympärille. Lauantain päiväjuhlan avasi tervetulopuheellaan Parikkalan kunnan elinkeinojohtaja Aune Ritola-Grahn. Juhlaohjelmassa oli mm. Uukuniemen Karsikkovaarasta syntyisin olevan runoilija-kirjailija Teuvo Pölläsen haastattelu ja yhteislaulua. Harri Kylliäisen ja Varpu Vauhkosen juontamana kuultiin Talvisodan kokeneiden uukuniemeläisten kokemuksia sodan ja evakkoajan elämästä Uukuniemellä. Iloisen puheensorinan täyttämän kahvitauon jälkeen päiväohjelma jatkui res. sot.mest. Harri Kylliäisen esitelmällä: Talvisodan syttymisen syyt.
Talvisodan aikana kirkkomäki oli monien evakkojen kulkureitti, kirkko yöpymistilana ja mukana kuljetettava karja kirkkoaitauksen sisäpuolella. Lauantain tilaisuuksien haastatteluissa muisteltiin noita vaikeita aikoja, kerrottiin kokemuksista ja tutustuttiin Talvisodasta ja evakkoaiheista koottuun valokuva- ja esinenäyttelyyn Pitäjäntuvassa.

Sunnuntain juhlajumalanpalveluksessa saarnasi närpiöläinen rovasti Holger Andersson ja liturgina toimi lääninrovasti Erkki Lemetyinen. Kirkonmenojen jälkeen kokoonnuttiin kunniakäynnille sankarihaudoille, jossa puheen piti Parikkalan kunnan vuoden 2009 kunniaemäntä opettaja Irmeli Tiainen (kts. puhe). Uukuniemi-seuran seppeleen laskivat seuran varapuheenjohtaja Esa Ikonen ja hallituksen sihteeri Varpu Vauhkonen. Parikkalan seurakunnan ja kunnan seppeleen laskivat Erkki Lemetyinen ja Sakari Hämäläinen. Airueina toimivat lumipukuihin sonnustautuneet sotilaat: Topi Nousiainen ja Sauli Tikkinen. Tilaisuutta juhlisti komea lippulinna. Tilaisuudessa, kuten myös pääjuhlassa esiintyi Punkaharjun Mieslaulajat johtajanaan kanttori Pentti Tynkkynen.

Pääjuhlan tervehdyspuheen piti seuran hallituksen jäsen Jouni Suppola (kts. puhe) ja juhlapuheen kenraali evp Jaakko Valtanen (kts. puhe). Lauantaina alkanut uukuniemeläisten Talvisodan aikaisten kokemusten kerronta sai jatkoa myös sunnuntain juhlassa, samoin kuin luonnollisesti ohjelmaan karjalaisittain kuuluvat yhteislaulut. Yllätysohjelmanumerona pitkäaikaiseksi Uukuniemen ystäväksi esittäytynyt laulutaiteilija Berit (Tuula Nordström) esitti Karjalan ja Laatokan kaipuusta kertovan, alun perin Antrean pitäjäjuhlaan Timo Mäenpään säveltämän kappaleen: Ystäväni, muistathan. Monien yhteislaulujen lomassa erikoissairaanhoitaja Aura Hannonen esitti runoja, mm. uukuniemeläissyntyisen Teuvo Pölläsen runon: Karjalan kannel. Päätössanat lausui lääninrovasti Erkki Lemetyinen.

Tämän vuoden Uukuniemi-juhliin osallistui kaikkiaan noin 700 -800 henkilöä. Muonituksesta vastasi oma talkooväki ja Sinin soppa. Äänentoiston oli järjestänyt Mika Venhovaara ja päivien juontajana toimi seuran sihteeri Varpu Vauhkonen. Saaren Lions-veljet hoitivat mallikkaasti pysäköinnin ohjauksen ja Uukuniemen VPK:n ensivaste takasi turvallisuuden. Juhlien aikana Uukuniemi-seuran aktiivijäsenmäärä ylitti 500 jäsenen rajan. Viidenneksisadanneksi jäseneksi liittyi Erkki Suppola Savonlinnasta.

Seuran vuosikokoukseen osallistui 84 seuran jäsentä. Kokouksessa käsiteltiin seuran tilit, toimintakertomus ja toimintasuunnitelma. Seuran hallitus jatkaa entisessä kokoonpanossa:
· puheenjohtaja Hämäläinen Sakari
· varapuheenjohtaja Ikonen Esa
Hallituksen varsinaiset jäsenet:
· Ainala Veikko
· Hoikka Pekka
· Hämäläinen Eeva-Liisa
· Kylliäinen Harri
· Suppola Jouni
· Vauhkonen Varpu (siht.)
Hallituksen varajäsenet:
· Kaijanen Kirsti
· Sihvonen Jouko
· Tiitta Anne

Vuosikokouksessa luovutettiin Karjalan Liiton hopeiset ja pronssiset ansiomerkit sekä Uukuniemi-seuran liput ja standaarit seuraaville henkilöille:

Uukuniemi-seuran standaari:
- Seija Sihvonen
- Tauno Härkänen
- Pentti Berg
- Ulla Pesonen

Uukuniemi-seuran lippu:
- Jari Valtonen
- Pekka Tiitta

Karjalan Liiton hopeinen ansiomerkki:
- Eino Matti Repo
- Hannes Tiainen

Karjalan Liiton pronssinen ansiomerkki:
- Jorma Berg
- Markku Hannonen
- Kirsti Kaijanen
-(Leena) Väinö Kokko
- Erkki Lemetyinen
- Martti Lemetyinen
- Ritva Solonen
- Väinö Vanhanen

Tämän vuoden Uukuniemi-juhlaan mukaan oli kutsuttu myös paikallisia järjestöjä ja toimijoita. Edustettuina paikalla olivat Vasukkaat, Uukuniemen Kristillinen Kasvatus, Parikanniemisäätiö ja Uukuniemen Osuuspankki. Lauantaina läsnäolollaan ja herkuillaan ilahduttivat myös mansikoiden ja viipurinrinkelin myyjät.

Uukuniemi-seura ry:n hallitus kiittää kaikkia henkilöitä sekä tahoja, jotka ovat olleet rakentamassa Uukuniemi-juhlia. Tänäkin kesänä olemme yhdessä onnistuneet aikaansaamaan mielenpainuvat ja lämminhenkiset juhlat. KIITOS!Huomionosoitusten saajat puheenjohtajan onniteltavana


Huomionosoitusten saajat yhteiskuvassa


Vasukkaat julkistivat vuoden vasukkaaksi Esa Taivaisen


Varpu Vauhkonen juonsi päivien ohjelmat


Teuvo Pöllänen Varpu Vauhkosen haastateltavana


Harri Kylliäinen ja Varpu Vauhkonen jututtivat juhlakansaa


Uukuniemi-seuran teltalla piti vilskettä


Kylät kokoontuivat


Rovasti Holger Andersson saarnasi Juhlajumalanpalveluksessa


Irmeli Tiainen puhui sankarihaudoilla


Irmeli Tiaisen puhe sankarihaudoilla


Punkaharjun Mieslaulajat


Juhlakansaa pääjuhlassa


Juhlakansaa pääjuhlassa


Tervehdyspuheen piti Jouni Suppola


Jouni Suppolan tervehdyspuhe sivu 1


Jouni Suppolan tervehdyspuhe sivu 2


Entinen Puolustusvoimien komentaja kenraali evp Jaakko Valtanen


Kenraali evp Jaakko Valtasen puhe sivu 1


Kenraali evp Jaakko Valtasen puhe sivu 2


Kenraali evp Jaakko Valtasen puhe sivu 3


Kenraali evp Jaakko Valtasen puhe sivu 4


Punkaharjun Mieslaulajat pääjuhlassa


Punkaharjun Mieslaulajat johtajanaan kanttori Pentti Tynkkynen


Aura Hannonen lausui runoja


Laulutaiteilija Berit esitti laulun: Muistathan, ystäväin


Laulutaiteilija Berit saa kukkakimpun ja Uukuniemi-seuran lipun


Kenraali evp Jaakko Valtanen ja Väinö Kokko


Kenraali evp Jaakko Valtanen ja kunnallisneuvos Eino-Matti Repo


VREHB -sähkötysradio


Kuvasarjalistaan

 

 

Ajankohtaista

Kesämatka Hatsina-Novgorod-Viipuri 3.-6.8.2020
Tervetuloa Uukuniemi-seuran ja Vasukkaiden kulttuurimatkalle Hatsina-Novgorod-Viipuri 3.-6.8.2020 Ohjelma ja ilmoittautumistiedot etusivun Lue lisää...
- - - - -
Joulupuuro 15.12.2019 klo 15
Tervetuloa Uukuniemi-seuran joulupuurolle 15.12.2019 klo 15 Pitäjäntupaan. Tilaisuus on avoin Lue lisää...
- - - - -
Toritapahtuma 31.7.ja vierailukutsu 1.8.
Uukuniemen kesätorilla kirkonmäellä 31.7. klo 18. Uukuniemi-seura myy kahvia, Lue lisää...
- - - - -
Lisää uutisia

Etusivu | Ajankohtaista | Yhteys | Hallitus | Historia | Liity jäseneksi | Myytävät tuotteet | Säännöt | Kuvia